Wanneer iemand een dierbare verliest, volgt er een periode van verwerking. De een heeft het daar velen malen zwaarder mee dan de ander. Dat verschilt per persoon. Dat hoort bij het leven, want rouw hoort bij ons leven. Net zoals van iemand houden en met iemand het leven willen delen erbij hoort.

Wanneer we iemand verliezen met wie we jaren samen zijn geweest, kan dat een enorme impact op ons welzijn hebben. Wennen aan zo’n grote en ingrijpende verandering gaat gepaard met moeilijke en verdrietige momenten. Door een rouwbegeleider in te schakelen, krijgt u deskundige hulp bij het verwerken van de pijn die een rouwproces met zich meebrengt. Een luisterend oor is op zo’n moment van grote waarde.

Rouwbegeleiding is raadzaam in de volgende situaties:

  • Als er weinig mensen zijn met wie u het verlies kunt bespreken
  • Als u denkt ‘vast’ te zitten in het rouwproces
  • Als u merkt dat iemand om u heen ontzettend onder een overlijden lijdt

Elk rouwproces is uniek en persoonlijk. U hoeft dat niet alleen te doen, want ik ben er om u daarbij te helpen.