Wanneer u een dierbare bent verloren, gaat u door verschillende fasen van rouw. Het kan zijn dat u op een gegeven moment vast komt te zitten. U krijgt te maken met allerlei emoties zoals intens verdriet, ongeloof, somberheid en misschien ook boosheid.

Rouwen is zwaar. Het kost ontzettend veel kracht en energie. Er staat ook geen tijd voor. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Het is echter ontzettend belangrijk dat u uw gevoelens serieus neemt. Wanneer u erover wilt praten, praat er dan over. Dat kan met iemand uit uw omgeving of met een deskundig persoon. Laatstgenoemde heeft er ervaring mee en kan daarom ontzettend veel steun bieden.

Communiceren met een deskundige kan in ieder geval troost bieden. Als ritueel begeleider, ben ik er voor u om u hierbij te ondersteunen. We kunnen praten en herinneringen aan uw dierbare ophalen door erover te schrijven en/of foto’s te bekijken. Een rouwgesprek wordt in de praktijk immer als positief ervaren. Het helpt bij de verwerking van het verlies.

Mocht u behoefte hebben aan een rouwgesprek, neem dan gerust contact met mij op.