De Uitvaart Vakbeurs wordt dit jaar – net zoals in 2012 – in de Evenementenhal in Gorinchem gehouden. De beurs kan worden bezocht vanaf 28 tot en met 30 september. De Landelijke Beroepsvereniging van Ritueelbegeleiders is hier uiteraard aanwezig met een stand (nummer 122).

We willen graag onder de aandacht van het grote publiek brengen wie wij zijn en wat wij doen, wat onze meerwaarde is als u van onze kennis, kunde, kwaliteiten en vaardigheden gebruik maakt bij de afscheidsdienst en/of herdenkingen. Dat is goed om te weten, want wij worden lang niet altijd vanzelfsprekend hiervoor ingeschakeld.

Zulke mensen zijn er. Zij verstaan de kunst om het afscheid met alle gevoelens van verdriet, gemis en rouw er om heen om te buigen naar een positieve uitgangsbasis voor de toekomst. U moet verder. Dan maakt het een groot verschil dat er een afscheid is geweest waar u met veel genoegen naar terug kijkt. In deze dagen leeft ieder intensief en wat er gebeurt, blijft lang hangen. De ritueelbegeleider kan helpen bij het vinden van de juiste woorden. Als de intentie op papier staat, kan hij ook als het u teveel wordt inspringen en overnemen.

Het helpt de nabestaanden als zij actief  bijdragen aan een afscheidsplechtigheid. Een goede herdenkingsdienst is bovendien zeer bepalend voor de verwerking van de rouw erna.  Kom gerust eens langs en laat u informeren.